|
|
Persze, lehet fánkot sütni serpenyőben, forró olajban áztatva is, de miért szaporítanánk a szennyes edények számát a konyhában, ha könnyen és gyorsan kisüthetjük a fánkokat az FS-018-as Fánksütővel? Termékünkhöz az alábbi tésztát ajánljuk: |
|
[tovább a receptre] |
|
|
|
|
Bár más edényben, vagy akár bográcsban is megfőzhetjük, kitűnő székelykáposztát főzhetünk az elektromos serpenyőben is. Előnye, hogy a tapadásmentes bevonat miatt biztosan nem fog leégni, a nagy főzőfelület miatt pedig inkább sülni fog, mint főni. |
|
[tovább a receptre] |
|
|
|
|
A kebbe (kibbeh) libanoni ételkülönlegesség, melynek mi a bárányhússal töltött változatát ajánljuk. Tulajdonképpen, ha egyszerűen szeretnénk fogalmazni, a töltött kebbe bárányhúsos tésztatömlőbe töltött darált bárányhús. Sok pancsolással jár az elkészítése, de ha valami egészen különlegeset szeretnénk a vendégeinknek tálalni, érdemes vele megpróbálkozni. Nekünk sikerült! |
|
[tovább a receptre] |
|
|
|
|
Az FG FS-730 pizzasütőjével nagyon profi pizzákat süthetünk, hiszen a készülék nagyszerűen tud helyettesíteni egy igazi pizzasütő kemencét. Alulról-felülről süti a pizzát, ezért a feltétek is gyönyörűen megsülnek, a sajtnak is szép piros színe lesz. Ha nincs pizzasütőnk, akkor az FG FS-700/FS-710 elektromos serpenyői is megteszik, amelyek szintén alkalmasak pizzák sütésére, de ezek felülről csak a fedőről visszaverődő hővel sütnek, így bennük a pizza tetején levő sajt nem fog megpirulni, csak szépen ráolvad a többi feltétre.
A fellelhető pizzatésztareceptek és pizzaszószreceptek nagyon változatosak, ezért egy kezdő pizzasütőnek elég nehéz eldöntenie, melyiket is válassza. Az itt közzétett recepteket kipróbáltuk, és bátran állíthatjuk, hogy a kiváló végeredmény garantált! |
|
[tovább a receptre] |
|
|
|
|
Az FS-725 palacsintasütővel vagy az FS-700/710 elektromos serpenyőkkel finom tócsnit is készíthetünk. A tócsni (van prósza néven ismert változata is) tulajdonképpen burgonyás palacsinta, amelyet különféle trükkökkel sokféleképpen lehet variálni. Alapvetően sós tészta, és fogyasztáskor tovább ízesíthető-gazdagítható tejföllel, sajttal, juhtúróval... |
|
[tovább a receptre] |
|
|
|
|
Kopeller Ferenc kedves vásárlónk az elektromos serpenyő (FS-700) nagy kedvelője, és ezt az univerzális edényt gyakran használja lecsó készítésére. Kopeller Ferenc szerint ezt a lecsót nem főzni, hanem sütni kell, és ezzel mi teljesen egyetértünk. Nem mintha a hosszabb lével készülő, főzött lecsó ellen bármi kifogásunk lenne, de a sült lecsót mi is sokkal finomabbnak tartjuk. |
|
[tovább a receptre] |
|
|
|
|
Eredetileg nagy cserépedényben készül ez az egyszerű, mégis nagyszerű egytálétel, amelyet a pékek kenyérsütés utáni, már nem nagyon forró kemencéjében főztek meg nagyon lassan. Ezt a módszert tudja helyettesíteni az FS-705 rotyagtató fazék, amelyben fél napot is elrotyoghat az étel anélkül, hogy odaégne. |
|
[tovább a receptre] |
|
|
|
|
Bográcsos főzési eljárás, hogy a pörkölt összetevőit rétegezve belerakjuk a bográcsba, alágyújtunk, és főzzük. Kimarad az egyébként szokásos hagymapárolás, majd a hús hozzáadása, kavargatása, majd az ízesítés, stb.
Ezt a módszert konyhai körülmények között is alkalmazhatjuk, ha van FS-705 elektromos rotyogtató fazekunk. |
|
[tovább a receptre] |
|
|
|
|
Talán a legismertebb balkáni ételek, melyeknek elkészítése annyira egyszerű, mint egy halászlé megfőzése, de tudjuk, hogy a halászlét is ezer féle módon készítik, és legalább annyi féle módon el is lehet rontani. |
|
[tovább a receptre] |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|