|  | 
	
		| 
 
	
		| A kebbe (kibbeh) libanoni ételkülönlegesség, melynek mi a bárányhússal töltött változatát ajánljuk. Tulajdonképpen, ha egyszerűen szeretnénk fogalmazni, a töltött kebbe  bárányhúsos tésztatömlőbe töltött darált bárányhús. Sok pancsolással jár az elkészítése, de ha valami egészen különlegeset szeretnénk a vendégeinknek tálalni, érdemes vele megpróbálkozni. Nekünk sikerült! 
 A csőtészta hozzávalói és elkészítése:
 
 500 g feldarabolt bárány- vagy birkahús
 500 g mosott vagy főtt és lecsepegtetett bulgur (tört búza)
 (Lehet előfőzött bulgurt is kapni, azt már csak áztatni kell, a nyerset viszont főzni: olvassuk el a bulgur használati utasítását!)
 1 fej hagyma
 
 
  
 1. Az FS-175 húsdaráló legfinomabb daráló tárcsájával a bárányhúst, illetve a bulgurt kis adagokban, felváltva daráljuk le. Az utolsó adag előtt a hagymát is tegyük a darálóba.
 2. Az így elkészült masszát jól keverjük össze, és még párszor daráljuk le. Jó kemény, száraz tésztának kell lennie.
 3. A tészta már elkészített masszáját adagoljuk a húsdarálóba, amelyre felszereltük a kebbekészítőt. A darálóból, a kebbekészítőn tömlőszerű tészta fog kijönni, melyet tenyerünkkel segítsünk alkalmas hosszúságúra kibújni (pl. amekkora tálcára szeretnénk lefektetni). Vágjuk le a tésztatömlőt, és folytassuk a munkát, amíg az előkészített anyag el nem fogy.
 4. A tálcára sorakoztatott tésztatömlőket vágjuk kb. 8 cm hosszú darabokra.
 
 
  
 A töltelék hozzávalói:
 
 400 g csíkokra vágott birkahús
 1 evőkanál olaj
 2 fej, apróra vágott hagyma
 1-2 kávéskanál vegyes fűszerkeverék
 1 evőkanál liszt
 só és bors ízlés szerint
 
 1.Az FS-175 húsdaráló legfinomabb daráló tárcsájával daráljuk le a birka- vagy bárányhúst.
 2.A hagymát az olajon pirítsuk aranysárgára, adjuk hozzá a húst, és pároljuk puhára.
 3.Keverjük bele a többi hozzávalót, és pároljuk további 1-2 percig.
 4.Ha túl híg a sült darált húsunk, szűrjük le a felesleges olajat, de azért maradjon kicsit folyós: ha túl száraz, akkor a kebbe nem lesz szaftos. Ha a darált húsunk sülés közben csomókba sült, daráljuk le még egyszer. Hagyjuk kihűlni a masszát.
 
 
  
 A kebbe töltése és sütése
 
 1. A csőtésztadarabok egyik végét nyomjuk össze, a tészta másik végénél óvatosan töltsük bele a tölteléket, majd ezt a végét is nyomkodjuk össze. Ne tömködjük a tésztatömlőbe túl keményre a tölteléket, mert sütés közben kirepedhet!
 4. Kapcsoljuk be az FS-600-as fritőzünket, és az elkészült kebbéket forró (190˚C-os) olajban süssük kb. 6 percig, amíg aranysárgák nem lesznek.
 Mi burgonyapürével tálaltuk.
 
 A kebbe elkészítéséhez az FS-175 húsdarálót és az FS-600 olajsütőt (fritőzt) használtuk.
 
 
 
	
		| Recept statisztika: |  
		
	 
		| Megtekintve:74577 |  |  |  
		|  |  |  |  |