Nyelvek:
Magyar  Pénznemek


Kategóriák

Információk

Kiemelt termékek

Receptek

Székelykáposzta elektromos serpenyőben - recept   Dátum: 2010 augusztus 29, vasárnap
Címszavakban:
Bár más edényben, vagy akár bográcsban is megfőzhetjük, kitűnő székelykáposztát főzhetünk az elektromos serpenyőben is. Előnye, hogy a tapadásmentes bevonat miatt biztosan nem fog leégni, a nagy főzőfelület miatt pedig inkább sülni fog, mint főni.

Teljes recept:
SZÉKELYKÁPOSZTA - recept

Hozzávalók

1 kg sertésdagadó
2 db sertésfarok
1 kg savanyúkáposzta
2 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 zöldpaprika
1 paradicsom
1 evőkanál őrölt paprika
1 mokkáskanál őrölt kömény
5 dkg füstölt szalonna
1 mokkáskanál borsikafű
1 mokkáskanál kapor
1 dl száraz fehérbor
tejföl ízlés szerint

bors

Bár más edényben, vagy akár bográcsban is megfőzhetjük, kitűnő székelykáposztát főzhetünk az elektromos serpenyőben is. Előnye, hogy a tapadásmentes bevonat miatt biztosan nem fog leégni, a nagy főzőfelület miatt pedig inkább sülni fog, mint főni. A serpenyő hőfokszabályzóját tartsuk végig egy picivel az 1-es fokozat alatt!

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát a füstölt szalonna zsírján megpirítjuk (a szalonna is benne marad, mert nem diétás ételt készítünk!), majd hozzáadjuk a felkockázott húst és a sertésfarokdarabokat. Pörköljük egy ideig, szükség szerint egy kis vizet öntve alá. Közben sózhatjuk, borsozhatjuk, és tegyük bele a felaprított zöldpaprikát. Mintegy fél óra főzés után keverjük hozzá a (szükség szerint átmosott) savanyúkáposztát, kavargassuk egy ideig, majd öntsünk alá egy kis vizet. A serpenyő nagy átmérője miatt főzés közben a víz elég gyorsan párolog, úgyhogy gyakran kell felönteni!



Most már beledobhatjuk a felaprított paradicsomot is, és keverjük bele a fűszereket (az őrölt paprikát is). Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ne lepje el teljesen, kavarjuk meg, és fedő alatt hagyjuk legalább egy órán át rotyogni (továbbra is az 1-es fokozat alatt). Az elektromos serpenyő eredetileg inkább sütésre kitalált készülék, ezért a főzés közbeni sok pára a fedő piciny lyukán nem tud távozni, és előfordulhat, hogy emelgeti a fedőt. Ferdén tegyük a fedőt a serpenyőre, hogy legyen hol távoznia a párának.



Főzés közben többször kóstolgassuk, és ízesítsük, ha szükséges. Pótoljuk a levét vízzel, de a főzés vége felé inkább a borral. Ha a hús megpuhult, készen vagyunk, és lehet tálalni a székelykáposztát. Aki tejfölösen szereti, keverjen hozzá tejfölt.




A székelykáposzta elkészítéséhez az FS-700 elektromos serpenyőt használtuk.

Recept statisztika:
Megtekintve:20401
Székelykáposzta elektromos serpenyőben - recept
Folytatás
Kosár:

0 termék

Legkedveltebb termékek